dimarts, 10 de novembre del 2015

NOTICIES : VOLUNTAT DE SERVEI O VOLUNTAT DE NEGOCI

NOTICIES
PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA SANITAT PÙBLICA TERRASSA

Novembre de 2015

HOSPITAL UNIVERSITARI MUTUA DE TERRASSA

PDSPT - Plataforma en defensa de la Sanitat Pública de Terrassa
VOLUNTAT DE SERVEI O VOLUNTAT DE NEGOCI
Un dels exemples mes clars i evidents del funcionament de les portes giratòries a la sanitat pública de la nostra ciutat el trobem a l’àrea de Rehabilitació de Mutua.
Es habitual que després d'una llista d'espera massa prolongada, qui te la sort de ser cridat a Rehabilitació li donen unes quantes sessions, molt sovint insuficients per a resoldre el seu problema. Això comporta tornar a començar el procés ( metge de capçalera, especialista i cua per a tornar a fer rehabilitació ) i tot això per culpa d'unes instal·lacions i uns pressupostos totalment insuficients respecte les necessitats de la nostra ciutadania, malgrat els mes de 240 milions d'euros que rep anualment Mutua de la sanitat pública.
(cal assenyalar que la manca de rehabilitació minimitza el resultat de moltes intervencions)
Posats en aquest context ens trobem que la persona que es el Cap de Rehabilitació de Mutua, la Dra. Roser Garreta, es al mateix temps propietària d'una empresa ( REHAB ) que amb preus molt elevats (entre 250 i 400 €/mes) ofereix el servei de rehabilitació a tots aquells ciutadans que no poden esperar les llargues llistes d'espera i necessiten urgentment iniciar la seva rehabilitació ( i poden pagar-s’ho ).
Naturalment a la Dra. Garreta ja li esta be que el pressupost de Rehabilitació sigui insuficient, ja que això li garanteix molta feina a la seva consulta privada. Al final qui pot pagar es cura i qui no...(?)
Des del moment que la salut passa a ser una oportunitat de negoci, es trenca amb un dels pilars fonamentals del estat del benestar. Estat del benestar que cada cop es menys evident i que els poders econòmics amb la complicitat de una bona part dels poders politics del nostre país, intenten desmantellar a qualsevol preu, encara que el preu sols el paguem els usuaris mes desprotegits i amb menys recursos econòmics.
Malauradament, a la nostra ciutat, això te un nom MUTUA DE TERRASSA.
Estem parlant del trencament no ja tan sols de un dret fonamental, estem parlant d'una manca d’ètica intolerable.
PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA SANITAT PÙBLICA TERRASSA
Novembre de 2015